Молитва заключенного Ангелу-хранителю

Ангеле Божий, предстояй ми от купели Святого Крещения, колико аз преогорчевал тебе злыми помыслы, скверными словесы и постыдными деянями в житии моем! К тому же не памятовах, яко имам тя даннаго ми от Бога хранителя. Егда аз упивахся вином, или бестудно плясах, или в блуде, хищениях и злоупотреблениях иждивах житие мое; и в сии дни ты не отлучался ecu от мене, но токмо, яко чистый дух, печален был ecu о мне, непотребном рабе.

Коль множицею аз бых близ самыя смерти, творяй преступным дела и отнюдь не помышляяй предстати внезапно Богу Судии!

Смерть же не постиже мне тогда: и вем, яко ты отвратил ecu ю от мене. Тако выну охранявши мя, и не един аз есмь, внегда един жительствую во узилищи сем, но с тобою, хранителю мой.

Ащеине вижду тебе телесными очима, ты ecu присно спребываяй окаянное моей душе и телу.

Якоже Солнце, преходя скверным места, не оскверняется, сице и ты, светоносный Ангеле Божий, не возгнушайся моей смрадности, но николеже отлучайся от мене и в сей темнице.

Сохрани мм здрава нощию и неприступна во сне диавольскому искушению. Отжени от мене бессоние. Сопутствуй ми во дни, на каждый час, во всех входех и исходех моих. Даруй ми крепость телесных сил, еже понести горьким работы, в наказания мне налагаемым, горькие же паче по вине их. Застуми мм от злобы бесов, люте нападающих на мою душу: ибо от единаго мановения десницы твоем бежат беси. Паче же всего отжениот мене смятение душевное и ропот вредный: сый бо смущен сердцем, не хощу ни накого и ни на что благоприятно взирати и присно зде огорчеваюся.

Даруй очам моим слезы о гресех, устам же тихое глаголание. Не отступи от мене, святый Ангеле, и егда душа моя начнет разлучатися от тела, но предстани ми усмертнаго моего одра тих и радостен; ибо имам тогда видети тебе близ суща.

Не остави и послеже мою душу, еже ты от Бога предана бысть непорочне, но яже посмерти моея имать судитися, яко оскверненная многими грехми.

О хранителю мой! Призови тогда помолитися о мне и прочил бесплотныя силы, да твоим заступлением помилован буду, грешный раб Божий (имя), во веки веков. Аминь.